Történetünk


Családom férfi tagjai a 70-es évek közepén, hasonlóan a kortársaikhoz, gyakran eveztek a Duna csalóka vizén. Így történhetett, hogy az északi összekötő környékén, nem messze a hajótól, észrevettek egy fuldoklót. Minden erejüket összeszedve eveztek felé, de a sodrás egyre távolabbra vitte tőlük az életéért küzdő férfit. Édesapám akkor gondolt először arra, hogy hogyan tudtak volna gyorsan segíteni a bajbajutott emberen. Ezt a vissza-visszatérő mesét először gyerekként hallottam, de sokszor megtalált később is ez a történet, nem hagyott nyugodni.

Végül is, sok-sok év után, amikor a gyermekeim először a víz felé vették útjukat, a fenti történet, és a "mi lett volna, ha" tettre késztetett. 2008-ban elkezdtem egy olyan eszköz tervezését, amely biztonságot nyújt a vízben, még akkor is, ha a víz ijesztővé, veszélyessé válik, ha túl hosszúra nyúlt az úszás, vagy lábgörcsök gyötörnek.

Jó néhány évbe telt mire megterveztem és leteszteltem, most pedig örömmel mutatom be a Seabulance-t, az új és láthatatlan erőt a víz szerelmeseinek!


Hegyi Ákos Balázs