Gyakran Ismételt Kérdések


Többször használható a Sealbulance?

Az egyedülálló konstrukciójának és kiemelkedő minőségű anyaghasználatának köszönhetően a Sealbulance hosszú éveken át újra és újra használható.

Hol tudom összehajtogatni?

Lehetőleg valamilyen sík felületen kerüljön sor a hajtogatásra. Arra azonban nagyon ügyeljünk, hogy a felületen semmiféle éles, szúró, vágó tárgy (pl. üvegszilánk, éles kavics, szög stb.) ne legyen.

Hol vásárolhatok patront hozzá?

Patron az Urbanfrogs Kft-től rendelhető a webshop-ban.

Hol tudom visszaváltani a patront?

A patron egyszer használatos, szelektív hulladékgyűjtőbe dobható.

Más patront használhatok?

Létezik számos 16, illetve 25 g-os menetes CO2 patron, amelyet be lehet csavarni az eszközbe. Azonban a termék biztonságos működéséhez kizárólag a gyártó által forgalmazott patron használatát javasoljuk. A gyártó által forgalmazott patron előzetes minőségi ellenőrzés alatt esik át, a termék esetében kizárólag ezt a patront használjuk!

Hány kilóig használható a Sealbulance?

A Sealbulance M-es méretét 100 kg-ig (16 g-os CO2 patron), L-es méretét 150 kg-ig (25 g-os CO2 patron) ajánlott használni.

Gyerekek használhatják?

Használata 12 éves kortól ajánlott. A Sealbulance kizárólag úszni jól tudó, vízbiztos gyerekek részére javasolt.

Biztosra vehetem, hogy kinyílik a Sealbulance?

Amennyiben Sealbulance saját patronjával és rendeltetésszerűen használják, ahogy azt a Használati Útmutatóban is leírtuk, a Sealbulance a kioldózsinór hirtelen meghúzását követően azonnal kinyílik, a ballon felfújódik.

Ha nem hajtogatom össze a leírtaknak megfelelően, csak egyszerűen begyűröm, akkor is kinyílik az eszköz?

Amennyiben a weboldalon található videóban látottaknak és a Dokumentumok menüpont alatt található Használati Útmutatóban leírtaknak megfelelően járnak el, az eszköz az aktiválást követően azonnal kinyílik.

Sós vízben is használható?

A Sealbulance minőségi anyaghasználatának köszönhetően elnyűhetetlen, sós vízben történő használatának sincs semmi akadálya.

A klór kimarhatja?

A Sealbulance minőségi anyaghasználatának köszönhetően elnyűhetetlen, a klóros víz a ballon és az öv anyagát, valamint alkatrészeit nem károsítja.

Mosógépben kimoshatom?

A termék kizárólag kézzel tisztítható.

Hol száríthatom?

Természetes módon bárhol szárítható. A terméket szárítógépben, mikrosütőben tilos szárítani.

Vasalható?

Az eszközt vasalni tilos.

A nap nem károsítja?

A Sealbulance kiváló anyagának köszönhetően időjárásálló.

Az övben tarthatok mást is?

Az övben kizárólag a ballon lehet. Egyéb tárgyak akadályozhatják az eszköz működését.

A karúszó használata szükséges, amennyiben a gyermeken van Sealbulance?

Mivel a Sealbulance kizárólag 12 évnél idősebb úszni jól tudó, vízbiztos gyerekek esetén alkalmazható, karúszóra nincs szükség.

Mekkora gyerekre ajánlott?

A Sealbulance kizárólag 12 évnél idősebb, úszni jól tudó, vízbiztos gyerekre adható. Az eszköz aktiválásához viselőjének aktív részvétele szükséges.

Úszni nem tudó személy használhatja?

A terméket csak úszni jól tudó személy használhatja. A termék rekreációs célú vízi eszköz, nem mentőöv. Úszni nem tudó személyeknek mentőmellény használata javasolt. Az eszköz aktiválásához a viselőjének aktív részvétele szükséges.

Robbanásveszélyes?

A Sealbulance nem robbanásveszélyes, mivel a patron CO2 gázzal működik, mely nem éghető, az égést nem táplálja.

Magammal vihetem a repülőre a Sealbulance-t?

A Sealbulance 16/25 gramm nyomás alatt lévő, nem gyúlékony CO2-gázt tartalmazó patront tartalmaz. A légi közlekedésben veszélyes anyagnak minősül.
 
A világ légitársaságainak nemzetközi kereskedelmi szövetsége, az IATA döntése alapján azonban a repülőgép üzemeltetőjének jóváhagyásával négy ilyen patront vihet magával repülőgépen kézipoggyászban és feladott poggyászban (2.3 A táblázat, 2.3. alszakasz az IATA veszélyes árukról szóló rendeletéből).
 
Mivel nem biztos, hogy a földi személyzet minden tagja ismeri ezeket a hivatalos előírásokat, javasoljuk, hogy töltse le és nyomtassa ki ezt a dokumentumot, és vigye magával az útra.

Milyen sportoknál használhatom?

A Sealbulance-t bármilyen vízisporthoz ajánljuk, főleg szabadvízi hosszútávú úszáshoz, fürdőzéshez, szörfösöknek, kajakozásnál, SUP-hoz stb.

Ha nincs patron szájjal is fel tudom fújni?

A sárga kupakot levéve a fekete visszacsapó szelepen keresztül az eszköz szájjal is felfújható.

Milyen időjárási körülmények között használható?

A termék bármilyen időjárási körülmények között használható.

Mekkora a Sealbulance súlya?

A termék súlya M: 310 gramm, L: 420 gramm.

Használhatjuk közösen a gyerekkel?

Amennyiben a Sealbulance az úszni tudó szülőn van, aki a vízben aktiválja azt, a felfújt ballont a 12 évesnél idősebb gyermekre rá lehet adni. Ekkor a hevederrel össze lesznek kötve és a gyermeket az úszni tudó szülő ki tudja "vontatni" a vízből.

Alkoholos állapotban használható?

Semmilyen vízisport nem végezhető alkoholos állapotban, ezért ilyen állapotban a Sealbulance használatát sem javasoljuk.

Ruhára felvehető?

Az átázott ruha miatt a felhajtóerő, azaz a Sealbulance hatékonysága csökken, ezért ezt nem javasoljuk.

Van-e korhatár a használatánál?

A Sealbulance-t 12 éves kortól ajánljuk, kizárólag úszni jól tudó, vízbiztos személyeknek.

Van-e minőségbiztosítási tanúsítványa a Sealbulance-nak?

A Sealbulance minden felhasznált eleme (anyaga, kioldókar, patron, szelep) megfelel a mentőmellényekre és egyéni lebegést segítő eszközökre előírt ISO 12402 nemzetközi szabványnak. A Sealbulance, minőségbiztosítási eljárása folyamatban van. A termék jelenleg rekreációs célú vízi eszközként került forgalomba.

A Sealbulance helyettesíti az mentőmellényt?

A Seablulance-t kizárólag úszni tudó, vízbiztos felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek ajánljuk. A Sealbulance eszméletvesztés esetén nem véd meg a fulladástól, ugyanis működésbe kell hozni, ahhoz, hogy plusz felhajtóerővel segítsen a vízben bajba jutott viselőjének.

A Sealbulance felhúz, ha elsüllyednék a vízben?

A Sealbulance (M/L) 75, illetve 120 N felhajtóerővel húzza fel viselőjét a felszínre. Tudni kell azonban, hogy minél mélyebben vagyunk a vízben annál jobban csökken az eszköz felhajtóereje.

Mi az a felhajtóerő?

A felhajtóerő a gravitációval ellentétes irányban ható erő, amely megakadályozza, hogy egy lebegő tárgy elsüllyedjen. Amikor a tárgy vízbe merül, súlya lefelé húzza. A felhajtóerő ellensúlyozza ezt a súlyt, és nagysága egyenesen arányos a víz térfogatával, amely egyébként elfoglalná a tárgy által kiszorított teret - más szóval a kiszorított víz térfogatát.