Sealbulance


A Sealbulance egy egyedülálló új úszóöv. A legkényelmesebb és legpraktikusabb ilyen jellegű eszköz a világon. Termékünk egyedisége, hogy a ballon nem a szokásos patkó alakú, hanem a két alsó rész fölfújt állapotban ollószerűen csúszik egymás alá-fölé, a felsőtest méretétől függően közelít egymáshoz, így biztosan tartja a testet a víz fölött.

A Sealbulance az aktiválását követően plusz felhajtóerejével segítséget nyújt a szabadidős vízisportok során bajba jutottaknak. Kényelmes, könnyen működtethető és a patron cseréjét követően újra használható. A Sealbulance tökéletes eszköz azok számára, akik szeretik a természetes vizeket, az úszást, a szörfözést, a SUP-ozást és megannyi rekreációs vízi tevékenységet, ugyanakkor biztonságban szeretnék érezni magukat a vízben váratlan helyzetekben is.  Az eszköz aktiválását követően M-es méretnél 75, L-es méretnél 120 Newton plusz felhajtóerőt biztosít.

A Sealbulance magyar találmány, Magyarországon gyártjuk.

Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance
Sealbulance

Hogyan működik?

A Sealbulance egyszerűen működtethető. A kioldózsinór meghúzását követően az öv ballonja automatikusan megtelik a CO2 gázzal, így a segítség megérkezéséig az öv viselőjét az eszköz a víz felszínére húzza és lebegteti.

Az eszköz az övben összehajtogatva a derékra csatolható. A heveder közepén elöl található az ún. kioldózsinór (kis sárga fogantyú). Használat esetén a Sealbulance aktiválásához ezt a zsinórt kell a jelölő nyílnak megfelelően egy határozott mozdulattal megrántani. Aktiválás után a ballon azonnal felfúvódik. A ballon fölfújt állapotban, mint „két egymásba öltött fóka uszony” a viselője hóna alá kerülve, mintegy körbeölelve annak felsőtestét, a víz felszínén tartja. A ballon 48 óráig is képes megtartani felfújt állapotát. Az eszközt egy heveder rögzíti az övhöz, amely megakadályozza, hogy az a felfúvódást követően a vízben elsodródjon. A hevederen elhelyezkedő pici csat pedig lehetővé teszi, hogy a magunkon aktivált eszközt az arra rászorulónak a lecsatolást követően átadjuk. Az aktiválás után könnyedén összehajtogatható, patroncsere után ismét használható. 

Az eszközt kizárólag magabiztos úszástudással rendelkezők számára ajánljuk, működtetéséhez viselője aktív részvétele szükséges, ezért nem helyettesíti a mentőmellényt.